10 maj 2012

Intervju i P4 Uppland om danspaviljongen

Idag (10 maj) intervjuades Henrik Eriksson och Emma Rådahl, vi som drivit projektet, av Sanna Richter från P4 Uppland.

Lyssna på intervjun med Henrik och Emma.

Vi pratade om hur projektet startade, att vi hoppas att vi även får ett tak så småningom, så att det blir en riktig paviljong eftersom det ger oss mycket större möjligheter.

Har vi ett tak så kan vi ju nästan garantera att det kommer att vara dans det flesta dagarna under juni till augusti. Har vi vi inte ett tak, ja då är vi är vi beroende av det nyckfulla sommarvädret. Det ser svårt ut att hinna få ett tak till den här säsongen men vi är optimistiska och jobbar vidare med takfrågan.

Vi berättade mer om själva dansgolvet som består av golvmoduler som från början var golvet på isbanan på Vaksala torg för ett par år sedan som vi nu återanvänder. Själva golvet är skivor av formplywood. Golvet bör passa alla typer av danser. Från tango med stilettklackar till barfotadansande magdansöser.

Vi tror att dansbanan kommer bli en stor mötesplats för alla dansare, men det kommer även i fortsättningen att finnas bryggdans, bland annat kommer boogie woogie-dansarna att fortsätta vid dansbryggorna vid Skolgatan.

Vi hoppas också så småningom kunna använda den gamla pumpstationen intill för att få el ifrån och att lagra saker där. Parkförvaltningen jobbar hårt på att få tillgång till huset för att också kunna sätta in 3 st nya offentliga toaletter där. Vi vill rikta ett stort tack till Parkförvaltningen som hela tiden varit positiva till våra idéer.

1 kommentar:

  1. Hej!

    Härligt att läsa om eldsjälar som får saker att hända.
    Jag ser fram emot att dansa :-)

    SvaraRadera